Батьківщина годжі – Китай, Тибет і Гімалаї, їх історія почалася з історією древньої медицини. Тепер цей продукт широко культивується фитопрактиками по всьому світу. Таку популярність ягода годжі отримала унікальний склад, в який входить 21 мінерал (цинк, кальцій, селен, фосфор, мідь, залізо і т. д.) і 18 амінокислот (8 з яких організм людини не виробляє). Ягоди годжі дуже багаті на антиоксиданти. Цей воістину унікальний продукт подарує вам міцне здоров'я і красу!
100% натуральний продукт. Без ГМО.
Властивості:
- джерело мінералів природного походження (цинк, кальцій, селен, фосфор, мідь, залізо)
- сприяють нормалізації обміну речовин
- мають антиоксидантні властивості
- допомагають підвищити витривалість і прискорити відновлення сил
- позитивно впливають на психоемоційний стан людини
- допомагають боротися з безсонням і зайвою вагою
- підвищують жіноче і чоловіче лібідо
- володіють вираженими противірусну, противо-пухлинним, загальнозміцнюючу і тонізуючу властивостями
- очищають кров і організм в цілому, виводячи токсини
- зміцнюють імунітет, нормалізують тиск
- нормалізують роботу печінки і нирок, тонізує нирки
- знижують рівні холестерину і цукру в крові
- зміцнюють легкі
- регулюють роботу серця і головного мозку
- благотворно діють на нервову і кровотворну системи
- покращують стан лімфовузлів, спинного та головного мозку
- здатні поліпшувати зір і скорочувати час на адаптацію зору до умов слабкого освітлення
Рекомендації до застосування:
Рекомендовано вживати як дієтичну добавку до раціону харчування при:
- гіпертонічної хвороби (стабілізують тиск)
- надмірній вазі
- анемії
- атеросклерозі
- запамороченні, головних болях
- хронічної втоми
- слабкості (особливо в періоді відновлення після хвороби)
- захворюваннях печінки і нирок
- болях у спині
- запорах і атонії кишечника
- захворювання на цукровий діабет
- болях у спині
- широко застосовуються при захворюваннях носоглотки, аденоїдах, гландах
- без домішок чи з іншими травами використовується для полегшення сухого хронічного кашлю та застуди
Спосіб застосування:
1 столову ложку плодів залити 0,5 л окропу, настояти в термосі 30 хвилин. Приймати по 1/2 склянки 2-3 рази в день після їжі. Після використання ягоди можна вживати в їжу. Курс прийому - 30 днів.
Перед застосуванням рекомендується проконсультуватися з лікарем.
Протипоказання:
Індивідуальна чутливість до компонентів препарату, вагітність, період лактації, дітям до 14 років.
Умови і терміни зберігання:
Зберігати в упаковці виробника при температурі не вище 25°С і при відносній вологості повітря не вище 70%, 2 роки від дати виготовлення.
Форма випуску:
Упаковка 100г.
Дана продукція не є препаратом медичного призначення.
При використанні та передруці матеріалу активне посилання на fitomarket.com.ua обов'язкова.
Довідка:
На родючих долинах східної околиці Тибетського нагір'я виростає Тибетська барбарис або дереза звичайна (Goji BERRY, Lycium Barbarum), від якої походить назва її плодів та ягід годжі. Це і є батьківщина одного з найбільш цінних лікарських рослин в світі і знаменитої тибетської цілющої ягоди. Унікальна природа цього району проявляється в ягодах годжі особливою якістю і складом, які роблять благотворний вплив на організм людини. Ягоди годжі набагато більш багаті поживними речовинами і антиоксидантами, ніж будь-які інші продукти в світі.
Тому під поняття ягід годжі (Goji) – потрапляють плоди дерези звичайної і китайської. Обидва виду плодів володіють цілющими властивостями. Ці ягоди мають ще й інші назви: Lycium brevipes,wolfberry, Boxthorn, Matrimony Vine, Desert Thorn. За назвою ягід wolfberry (плоди дерези китайської) можна помилково подумати, що плоди дерези не їстівні, але це не так. Вони не тільки абсолютно нешкідливі, більш того, проведені дослідження складу ягід годжі підтверджують їх природну унікальність і цілющі властивості.
Відомий американський учений лікар-натуропат, фармаколог, спеціаліст по східній медицині доктор Ойря Миндел (O. Mindell) вивчав ягоди годжі протягом 7 років. Він класифікував 41 вид плодів (ягід) барбарисових чагарників, але тільки ягоди годжі володіють видатними цілющими властивостями. Плоди барбарису інших видів чагарнику повсюдно використовуються в кулінарії, а їх цілющі властивості набагато нижче, ніж у ягід годжі.
Саме плоди Тибетського барбарису - ягоди годжі в буддійських монастирях з давніх часів називають «засобом від 1000 хвороб». Азіатські країни, Китай, Корея, Японія вже більше 2500 років використовують ягоди годжі в якості харчового продукту, разом з цим їх застосовують для ефективної боротьби зі старістю і як тонізуючий засіб для мозку, обостряющее пам'ять. Не без підстави ягоди годжі називають «ягодою щастя» або «плодом довголіття», яка здатна підвищувати опірність організму до різних шкідливих впливів, очищати і омолоджувати кров, покращувати якість сну, створювати гарний настрій, наповнювати енергією і бадьорістю, освіжати розум, відновлювати гостроту зору, забезпечувати внутрішню гармонію і почуття задоволеності життям.
Причина великої популярності криється в унікальному складі ягід, який робить плоди воістину чудовими. В ягодах годжі містяться 19 амінокислот, у тому числі і незамінні для організму людини, а також жирні кислоти Омега 3, 6,9; вітаміни групи В: В1, В2, В6,В12, нікотинова кислота; вміст вітаміну С в ягодах набагато вище, ніж у цитрусових; величезний антиоксидантний потенціал СОД (супероксиддисмутаза), вміст вітаміну Е і 5 биоак-тивних каротиноїдів посилюють захист клітин організму від вільнорадикального ураження. Зміст бетаїну (вітаміноподібна речовина) у ягодах також запобігає пошкодженню судин і здатне запобігти ожирінню печінки. Бетаїн в організмі частково перетворюється в колін, речовина обостряющее пам'ять і запоминающую здатність, тому ягоди годжі є щонайпершим тонізуючим засобом для мозку.
Ягоди годжі містять унікальні 4 полісахариду: LBP-1 LBP-2 LBP-3 LBP-4, які в природі зустрічаються тільки в цих плодах. Ці рослинні полісахариди володіють величезною біологічною активністю.
Рослинні полісахариди ягід годжі незамінні в профілактиці багатьох захворювань: шлунково-кишкового тракту, сечокам'яної та жовчнокам'яної хвороби, апендициту, виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, порушення обміну речовин, пухлинної патології.
Ягоди годжі містять 21 вид різних мінералів – германій, залізо, кальцій, калій, кадмій, кобальт, мідь, марганець, магнезит, нікель, селен, цинк, хром, фосфор та ін Германій вважається антиракових олигоэлементом і рідко зустрічається у складі рослин і плодів. Вміст органічного заліза в ягодах годжі в 6 разів вище, ніж у шпинаті.
Основная функция железа в составе гемоглобина доставлять кислород и обеспечивать процесс насыщения клеток кислородом. Недостаток железа может вызвать дефицит гемоглобина и анемию, потерю аппетита, оказать влияние на рост и физическое развитие человека. Проведенными исследованиями выявлено, что усвоение железа организмом более быстро и полноценно происходит в присутствии высокого уровня витамина С. Вместе с этим известно, что витамин С в организме не только не накапливается, но и быстро окисляясь в неактивные формы, выводится из организма. Тому вітамін С завжди працює в комплексі з флавоноїдами, які його регенирируют і потенціюють активну діяльність не тільки як водорозчинного, але і як жиророзчинного вітаміну. Нестача в організмі заліза, цинку, кальцію, інших мікроелементів впливає на ріст, фізичний розвиток дітей і молодих людей.
У складі ягід годжі унікально поєднуються високі рівні хилатного заліза, вітаміну С і флавоноїдів, що дозволяє усвідомити здатність цих ягід омолоджувати кров, поліпшувати її якість, усувати амению і слабкість крові. І разом зі здатністю нормалізувати функції кісткового і головного мозку впливати на функції кровотворної системи і омолодження організму.
Слід зазначити, що у складі ягід годжі присутній великолепныйкомплекс з 5 каротиноїдів: альфа і бета-каротину, лікопіну, лютеїну і зеаксантину, що значно розширює спектр їх біоактивного впливу на тканини різних органів з відновленням порушених функцій.
Голландські вчені, оглядаючи пацієнтів, які перенесли інфаркт міокарда, виявили, що в їх організмах вміст альфа і бета-каротину було значно знижено. Це доводить, що дані види каротину безпосередньо пов'язані з виникненням інфаркту міокарда. Цікаво, що антиоксидантна активність лікопіну у 2-3 рази перевищує антиокислювальну здатність бета-каротину і в 100 разів вітаміну Е (токоферолу).
Лікопін підтримує нормальний білковий обмін між клітинами. Активізує імунітет клітин. Завдяки здатності захищати жири і білки низької щільності від вільнорадикального окислення, запобігає виникненню серцево-судинних захворювань (в тому числі коронарної хвороби серця), знижує кров'яний тиск, поліпшує дітородну функцію у чоловіків і жінок. Лікопен захищає слизові оболонки, тому покращує стан ШЛУНКОВО-кишкового тракту та бронхо-легеневої систем.
- Ціна: 144 грн